Četvrtak 25.07.2013.
23:28 >> 23:32h
Vesti

Bajković sprečio bruku Crvene zvezde!

 Boban Bajković
 

Na kraju, sreća i, pre svega, golman Bajković su zaslužni zbog toga što se Crvena zvezda vraća neporažena sa Islanda. Imao je nekoliko odličnih intervencija u završnici utakmice i zaustavio je udarac Gudmundsona sa "bele tačke" u 79. minutu. Prethodno je sudija Kovač dosudio jedanaesterac pošto je procenio da je Krneta igrao rukom u kaznenom prostoru.


Kartoni su ono što dodatno treba da zabrine trenera Slavišu Stojanovića, koji je isključen u završnici zbog prigovora posle jednog od oštrih startova domaćina. Mladi Stefan Mihajlović je na terenu bio samo 15 minuta, pošto je u tom periodu zaradio dva žuta kartona zbog prekršaja. Od tog 76. minuta do kraja utakmice su Beograđani strepeli za sopstvenu mrežu i imali su ogromnu sreću što su sačuvali 0:0. Žute kartone su zaradili i Krneta, Kovačević i Kasalica.


Crveno-bele sledećeg četvrtka očekuje gostovanje ekipi Černomoreca. Ukrajinci su poraženi u Moldaviji od Dačije posle preokreta (od 1:0 do 1:2), ali to nije bilo dovoljno domaćinu da nadoknadi minus iz prvog susreta (0:2). Revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope biće odigran na "Marakani" 8. avgusta.

IBV - CRVENA ZVEZDA 0:0
 

IBV: Džejms, Olafson, Gudjonson, Sigurbjernson, Garner, Gudmundson, Torsteinson (od 74. Hreidarson), Bergson (od 63. Simonds), Torvardson (od 80. Spear), Maveje, Džefs.
 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković (od 67. Savićević), Kasalica (od 86. Milivojević), Dauda (od 61. Mihajlović).
 

STADION: Hasteinsvalur. GLEDALACA: 1000. SUDIJA: Ištvan Kovač (Rumunija). CRVENI KARTONI: Mihajlović (Crvena zvezda) u 76. minutu, Slaviša Stojanović (trener Crvene zvezde).

2024 © - Vesti online