Četvrtak 25.07.2013.
21:58
Beta

"Srbe suptilno integrišu u tzv. Kosovo"

Ako su svi sporazumi statusno neutralni, zašto bismo izašli na izbore po zakonima tzv. Kosova, pita se Milović
 

Na današnji dan pre dve godine kosovski specijalci pokušali su da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak na severu Kosova. Srbi su odgovorili podizanjem barikada, a u oružanim sukobima tom prilikom ubijen je kosovski policajac Enver Zumberi, a ranjeno i povređeno nekoliko građana.

Milović je za agenciju Beta ocenio da su u toku nastojanja da se Srbi izvedu na lokalne kosovske izbore 3. novembra, i to po zakonima "države koju ne priznaju" i time "uguraju" u takozvano kosovsko društvo i prekinu sve veze sa matičnom državom Srbijom".

"Izbori na KiM bitni za suživot sa Abancima, da ih ne oteramo u Albaniju"

"Verujem da će naš narod to prepoznati, mi smo po Ustavu deo države Srbije, a to nam se garantuje i Rezolucijom 1244 SB UN", rekao je Milović i istakao da su predstojeći izbori provera borbe koja je počela 25. jula 2011. godine i referenduma na severu Kosova kada je 97 odsto građana navelo da ne želi da prihvate kosovske institucije.

"Ako su svi sporazumi statusno neutralni, zašto bismo izašli na izbore po zakonima i ustavu takozvane države Kosovo, koju ne priznaje ni naša matična država Srbija, ni mi koji živimo na severu Kosova i Metohije, ali ni veliki broj naše braće južno od reke Ibar", rekao je Milović i predložio da izbore raspiše UNMIK po Rezoluciji 1244 SB UN.

2024 © - Vesti online