Četvrtak 25.07.2013.
15:02
Beta

"Neuspešna rekonstrukcija vodi ka izborima"

Vlada Srbije
 

U Srpskoj naprednoj stranci (SNS), najvećoj stranci vladajuće koalicije, naveli su da bi izbori bili moguća tema u slučaju neuspeha rekonstrukcije, a Socijalistička partija Srbije (SPS) ubeđena je u postizanje kompromisa o promenama u vladi. Međutim, i socijalisti navode da su spremni za izbore ako se proceni da su potrebni.

"Prvi korak je uvek rekonstrukcija. Ako se eventualno ne bi uspelo u toj rekonstrukciji onda bi sledeći korak mogao da bude razmišljanje o izborima", rekao je poslanik SNS Milovan Drecun novinarima u Skupštini Srbije. Drecun je podsetio da će Glavni odbor SNS sutra raspravljati o rekonstrukciji vlade.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je ubeđen da će se postići konsenzus i dogovor o rekonstrukciji i da izbori u ovom trenutku nisu u interesu građana.

"Ako se proceni da se ide na izbore, SPS se neće plašiti i spremni smo za to", kazao je Milićević.

Poslanik je ponovio da SPS neće biti prepreka promenama u vladi i poručio da opšti interes treba da bude iznad stranačkih i da personalna pitanja ne treba da budu iznad interesa građana.

Milićević je kazao da će sednicu Predsedništva SPS zakazati njen predsednik Ivica Dačić posle današnjih razgovora s koalicionim partnerima i dodao da ne može da licitira kada će to biti.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je novinarima u parlamentu da će, prema njegovim informacijama, rekonstrukcija vlade biti završena u naredna dva, tri dana.

"Moja molba liderima političkih partija koje o tome odlučuju je da to završe što pre i da se vratimo svakodnevnim poslovima važnim za građane", rekao je Čolaković.

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski kazala je novinarima da u narednih nekoliko dana očekuje epilog rekonstrukcije vlade, ali i navela da su izbori u Srbiji uvek opcija.

"Ako ne postoji druga opcija izbori su neminovni, ali očekujem da narednih dana bude sve poznato, da će se znati epilog rekonstrukcije", kazala je Filipovski i ocenila da bi izbori usporili reformski put Srbije.

2024 © - Vesti online