Četvrtak 25.07.2013.
18:06
Beta

Osuđen na 15 godina zbog ubistva na Marjanu

Park šuma Marjan nad Splitom
 

Tužilaštvo tereti Mišića za teško ubistvo na posebno okrutan i krajnje podmukao način. U optužnici se navodi da je 22. avgusta 2012. na Marjanu presreo Selenu Margarit Graciano Macedo, koja je šetala i fotografisala.

Pročitajte još: Split: "Nisam videla ovakvo rezanje vrata; skoro otkinuta glava"

Uz upotrebu sile, vezao joj je usta i ruke višeslojnom lepljivom trakom, a potom je odneo do ogradnog zida, položio na zemlju, skinuo je i kuhinjskim nožem prerezao po vratu. Devojka je iskrvarila.

Da bi sakrio zločin, njeno telo ugurao je u u dubinu zida, prekrio ga zemljom sa suvim granjem, sasušenim borovim iglicama i kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimetnim.

Telo ubijene Meksikanke pronađeno je dva dana pošto je njen brat, koji je takođe bio turistički u Splitu, prijavio nestanak. Taj zločin potresao je Hrvatsku. Policija je istraživala više osoba, a ispitan je čak i jedan mladić iz Novog Sada.

Edi Mišić uhapšen je tek početkom oktobra, a u otkrivanju je pomogao dres Milana, pronađen u ruksaku nedaleko od mesta pronalaska tela ubijene Meksikanke.

Tužilaštvo je tražilo za optuženog Mišića najstrožu kaznu od 40 godina zatvora, a odbrana oslobađajuću presudu ili izricanje kazne za obično ubistvo, za koje je najviša propisana kazna 15 godina zatvora.

Tužiteljka Julijana Stipišić u sredu je u završnim rečima tražila maksimalnu kaznu zbog ubistva na posebno okrutan način. Rekla je da je reč o montruoznom zločinu kakav se ne pamti. Naglasila je da optuženi ni u jednom trenutku nije pokazao žaljenje.

Tokom suđenja, koje je počelo u maju, Edi Mišić se branio ćutanjem.

2024 © - Vesti online