Četvrtak 25.07.2013.
12:06
Beta, mozzartsport.com

Kopa libertadores: Atletiko Mineiro i Ronaldinjo prvi put na tronu!

 Fudbaleri Atletika Mineira sa šampionskim peharom
 

Golovima Žoa u 47. minutu i Leonarda Silve u 87. minutu se stiglo do penala. Golman Atletika Viktor je odbranio prvi penal Erminiju Mirandi, a posle toga su igrači bili precizni. Golove za Atletiko su dali Aleksandro, Giljerme, Žo i Leonardo Silva, a za Olimpiju Huan Fereira, Salustijano Kandija i Lorenco Aranda.

U petoj seriji je fudbaler Olimpije Matijas Himenes pogodio stativu, pa je Atletiko osvojio prvi Kup libertadores u klupskoj istoriji dugoj 105 godina. Sa druge strane, Olimpija je pokušala da osvoji četvrti trofej, prvi posle 2002. godine.

 Golman Viktor na leđima saigrača
 

Utakmicu na Mineirao stadionu u Belo Horizonteu je gledalo 60.000 ljudi.

"Osećaj je još bolji kada osvojite trofej na ovakav način. Morali smo mnogo toga da prođemo kako bismo stigli do finala i trofeja", rekao je golman Atletika Viktor.

 Ronaldinjo

Fudbaler Atletika Ronaldinjo je tako osvojio još jedan važan trofej u karijeri, posle Lige šampiona i Svetskog prvenstva 2002. godine. Takođe, dva puta je proglašen za najboljeg igrača sveta, a osvojio je i Kup Amerike i Kup konfederacija.

"Zbog ovoga sam se vratio u Brazil. Do skoro su ljudi pričali da sam završio karijeru, ali sam pokazao da to nije slučaj", rekao je Ronaldinjo.

2024 © - Vesti online