Četvrtak 25.07.2013.
10:46
mozzartsport.com

Zoran Erceg u Galatasaraju

 Zoran Erceg
 

Kao što je to već nekoliko dana najavljivano, Zoran Erceg (28, 211) više nije košarkaš moskovskog CSKA. Iskusni krilni centar se posle jedne sezone u Moskvi uputio ka Istanbulu gde je potpisao ugovor sa Galatasarajem. 

Iako je imao trogodišnji ugovor sa šampionom Rusije, reprezentativac Srbije je odlučio da je u interesu obe strane da se saradnja završi. Erceg je tek prošlog leta stigao među "armejce" i veoma brzo se uklopio u igru ekipe, posebno zbog toga što su tu već bili Nenad Krstić, Miloš Teodosić i Vladimir Micov. Međutim, teška povreda Ahilove tetive ga je od terena odvojila tri i po meseca, a po povratku na teren to više nije bio isti igrač.

Tokom prethodne sezone u Evroligi Erceg je beležio prosečno 6,2 poena i 2,6 skoka, a sada će imati priliku da ponovo radi sa Erginom Atamanom, sa kojim je već sarađivao u Bešiktašu pretprošle sezone.

Šampion Turske očigledno pravi izuzetno jak tim za narednu sezonu, s obzirom da je na poziciji petice stigao doskorašnji centar Barselone Nejtan Džavai. Pominjao se dolazak Vasilisa Spanulisa, ali je ta priča propala zbog ogromne plate sjajnog Grka. Sada je u Istanbulu pokrenuta inicijativa da se dovede Miloš Teodosić.

2024 © - Vesti online