Petak 26.07.2013.
01:44
B. Đ. - B. N. - Vesti

Pucale kosti na putu za Švajcarsku

Autobus završio na krovu
 

Kako saznajemo u ambasadi Srbije u Mađarskoj, u nezgodi je 14 osoba povređeno, od čega šestoro lakše i osmoro teže.


- Nesreća se dogodila kod grada Tatabanja. Putnici su se nalazili u autobusu Op-top tursa iz Topole, švajcarskih registarskih oznaka, kada je iz nepoznatih razloga oko ponoći autobus izleteo sa puta i prevrnuo se. Povređeni putnici prebačeni su u bolnice u Đeru i Tatabanji.

Čeka se reč istrage

Suvlasnik Op-top tursa Živomir Pantić kaže da još nema informaciju zbog čega je autobus sleteo u kanal i da će sačekati da se završi istraga. On je u trenutku nesreće bio u Bazelu, i čim je čuo šta se dogodilo pošao je drugim autobusom kako bi pritekao u pomoć. Op-top turs već godinama dva puta nedeljno prevozi naše ljude u Švajcarsku redovnim linijama.

- Šestoro je posle pregleda pušteno, dok je osmoro zadržano na lečenju zbog različitih povreda, pošto imaju različite kontuzije i lomove. Kako su nam javili, njihove povrede nisu strašne niti su životno ugroženi. U Tatabanji su ostale na lečenju tri žene, dok su u Đeru četiri muškarca i žena, među kojima su vozač i suvozač u autobusu - kažu u Ambasadi Srbije u Budimpešti.

Tomislav Ilić, brat Slobodana Ilića, koji je vozio autobus Op-top tursa iz Topole, kaže za "Vesti" da je iz razgovora sa bratom saznao da bi uzrok nesreće mogla da bude životinja koja je pretrčavala put.


- Brat mi je pre saslušanja u mađarskoj policiji, rekao da je na put istrčao pas ili neka druga životinja. Instinktivno je hteo da izbegne da je udari, onda je izgubio kontrolu nad autobusom, koji je sleteo s puta, probio zaštitnu ogradu i završio u kanalu - kaže Tomislav Ilić.


Tomislav priča da je u autobusu bilo putnika koji su pošli za Cirih i Bazel. Svi su državljani Republike Srbije iz Topole i okolnih sela, koji rade u inostranstvu ili su pošli kod rodbine.


Kako saznajemo u bolnici u Tatabanji nalaze se Dosta Petrović, Nadica Sapundžija i Olivera Drakulić. U Đer su posle nesreće prevezena četiri povređena muškarca i jedna žena, ali njihov identitet još nije saopšten.


Tomislav dodaje da je četvoro zadržano na daljem lečenju, a šestoro je već juče otpušteno iz bolnice. Neki od njih su se već vratili u Srbiju, a neki su produžili za Švajcarsku kod rodbine.


- Povređeni uglavnom imaju ogrebotine ili su ugruvani, a drugom vozaču koji je spavao na zadnjem sedištu polomljena je ključna kost. Moj brat je zadržan u policiji zbog informativnog razgovora - dodaje Tomislav.

2024 © - Vesti online