Četvrtak 25.07.2013.
00:04
B92

Španija: 79 žrtava, 140 povređenih

Tragedija u Španiji: Voz iskočio iz šina na severozapadu zemlje
 

Nesreća se dogodila sinoć u 20:42. Radi se o liniji koja povezuje Madrid i Ferol, na severu zemlje, a tela koja su razbacana prekrivena su ćebadima. Voz se prevrnuo na vrhu vijadukta, ekipe hitne pomoći i vatrogasaca nalaze se na licu mesta.

Svedoci su opisali užasne scene, strahuje se da ima još mrtvih. Neki očevici tvrde da su čuli snažnu eksploziju.

Voz u kome je putovalo 240 putnika, iskočio je iz šina na oštroj krivini. Jedan od vagona se zapalio. Spasioci pokušavaju da iz prevrnutih vagona izvuku preživele.

"Koliko ima mrtvih, moj Bože", rekla je jedna žena koja se zatekla blizu mesta nesreće za lokalni radio. Drugi svedok rekao je da se čula velika eksplozija.

Svedočenja su kontradiktorna, dok jedni govore o ubrzanju, mada su i dalje pod uticajem događaja, drugi govore da se voz kretao normalnom brzinom kako bi ušao u stanicu.

Španski premijer Marijano Rahoj doputovaće u četvrtak ujutru na mesto nesreće da bi se upoznao iz prve ruke sa posledicama nesreće.

Radi se o jednoj od najvećih tragedija u istoriji železničkog saobraćaja u Španiji. Povređeno je oko 70 osoba, a u brzom vozu je bilo 238 putnika, prenosi francuski Nuvel Observater (Le Nouvel observateur). List navodi da je voz iskočio iz šina oko 21 čas. Za sada se ne zna zbog čega je došlo do nesreće.

Voz se iz Madrida kretao ka gradu El Ferolu, udaljenom oko 95 kilometara od Santijaga de Kompostele.

2024 © - Vesti online