Sreda 24.07.2013.
21:52
mozzartsport.com

Gvardiola rutinski protiv Barselone

 Trener Bajerna Pep Gvardiola
 

U najjačoj proveri u dosadašnjem delu priprema šampion Evrope Bajern je pobedio oslabljenu Barselonu rezultatom 2:0 i potvrdio da mu u ovom trenutku nema premca na "Starom kontinentu". Katalonci su na "Kup Ulija Henesa" došli bukvalno bez pola tima, pošto su produženi odmor dobili svi fudbaleri koji su igrali na Kupu konfederacija (Nejmar, Inijesta, Ćavi, Buskets, Pike, Valdez...). Međutim, ni Gvardiola nije izveo baš najjači tim.

U takvom odnosu snaga na terenu su Bavarci potpuno dominirali, kontrolisali meč u svakom trenutku i slobodno se može reći odigrali taman koliko im je trebalo kako bi ostvarili novi trijumf protiv Barse, treći uzastopni uz gol razliku 9:0.

Golove za domaćina su dali Filip Lam glavom posle centaršuta nezaustavljivog Riberija u 14. minutu, odnosno rezervista Mario Mandžukić u 86. minutu, posle odlične akcije i ubacivanja Kontenta.

U prvih 45 minuta je Bajern potpuno nadigrao Katalonce, dok je u drugom poluvremenu ritam je potpuno opao. Đordi Roura, koji je poslednji put vodio Barsu (od petka klupu preuzima Herardo Martino), izmenio je kompletan tim. Šansu je ukazao omladincima, što je ujedno bio znak za Bavarce da prikoče.

Treba napomenuti i to da je Barseloni ovo bila prva kontrolna utakmica, dok je Bajern večeras osvojio već drugi trofej, pošto je pre nekoliko dana Lam podigao i trofej Telekom kupa.

2024 © - Vesti online