Sreda 24.07.2013.
18:00
mozzartsport.com

Đemba Đemba i zvanično u Partizanu

 Erik Đemba Đemba potpisuje ugovor u društvu čelnika Partizana
 

Iskusni kamerunski vezista je jutros prošao lekarske preglede, potom seo za sto sa sportski direktorom Albertom Nađom, dogovorio uslove saradnje i na kraju potpisao ugovor do juna sledeće godine, uz opciju da se saradnja produži za još 12 meseci, pod uslovom da obe strane budu zadovoljne.
"Partizan u Đemba Đembi dobija veliko pojačanje, nadam se da će partije kakve je pružao u prethodnim klubovima ponoviti kod nas, da ćemo zajedno napraviti uspeh, kako na srpskoj, tako i evropskoj sceni. Od početka prelaznog roka tražili smo takav profili igrača, brzog i agresivnog, spremnog da pojača konkurenciju na mestu zadnjeg veznog. Neki kažu da je Erik star, međutim, nalazi se u zrelim fudbalskim godinama, može još dosta da pruži", rekao je Nađ.

Bivši fudbaler Mančester junajteda u ponedeljak je došao u Beograd i odmah izjavio da ne zna da li ostaje, što su neki protumačili željom da najpre sačeka revanš sa Širakom i da stavi paraf na ugovor tek ako crno-beli obezbede još najmanje četiri međunarodne utakmice. Takve pretpostavke su opovrgnute.

!Đemba Đemba nas nije uslovaljavao. Ni najmanje! Niti smo mi tražili da potpišemo ugovor posle meča sa Jermenima. On je to izjavio verovatno iz razloga sigurnosti, po principu, 'nije gotovo dok se ne potpiše'. A ja ne sumnjam da ćemo eliminisati Širak".

Čelnici crno-belih su dobili informacije da se Afrikanac značajno smirio u odnosu na početak karijere, kada je upao uvelike finansijske probleme.
"Ne znam šta je radio u prošlosti. Svako od nas ima neke bubice, ali fudbaler koji je igrao za Mančester junajted, Aston Vilu, Odenze, bio učesnik grupne faze Lige šampione i Lige Evrope, a minule sezone upisao više od 30 takmičarskih utakmica za Hapoel iz Tel Aviva ne može da bude loš. Značiće nam na planu iskustva i agresivnosti", uveren je Nađ.

Pod uslovom da izabranici Vuka Rašovića eliminišu Širak, Erik Đemba Đemba će već sutra biti prijavljen za narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a na listu igrača koji će biti prosleđen u UEFA crno-beli će dopisati i ime prethodnog novajlije Milana Obradovića.

2024 © - Vesti online