Sreda 24.07.2013.
16:23
M. Stojiljković - Vesti

Da se naježiš: Crveni Melburn video Liverpul!

Veličanstvena slika sa Melburn Kriket Graunda

Enfild Roud, stadion Liverpula, jedan je od najčuvenijih fudbalskih hramova na planeti, sa specijalnom atmosferom koja ledi krv u žilama, ali ono što su fudbaleri ovog engleskog kluba doživeli u Australiji, u Melburnu, sigurno ih je učinilo više nego ponosnim.

Liverpul sa dva tima
Menadžer Liverpula Brendan Rodžers izveo je sledeći tim: Džons, Džonson, Škrtel, Vizdom, Luis Enrike, Džerard, Alen, Henderson, Ibe, Sterling, Borini. Igrali su još: Lukaš Leiva, Koats, Keli, Ager, Luis Alberto, Flanagan, Aspas, Spiring, Minjole i Dauning.

Slavni engleski klub je prvi put u istoriji igrao na tlu Australije i njegovi fanovi sa ovog kraja sveta su to i te kako znali da obeleže. Čak 95.000 gledalaca našlo se na tribinama stadiona Melburn Kriket Graund (MCG) koji su ovacijama dočekali izlazak na teren fudbalera domaćeg Melburn Viktorija i posebno gostiju iz Engleske.

Tribine su bile crvene od šalova i dresova Liverpula, koje su njihovi fanovi obukli za ovaj fudbalski spektakl. Pevala se i čuvena hitma "You'll Never Walk Alone".
 

Rezultat nije bio u prvom planu, ali je Liverpul nastavio sa pobedama pripremajući se za novu sezonu u Premijer ligi. "Crveni" su pobedili sa 2:0, golovima kapitena Stivena Džerarda u 32. i novajlije iz Španje, Jaga Aspasa, u poslednjim trenucima meča.

Suarez želi da pregovara

sa Arsenalom!
Liverpul odbija ponude za Luisa Suareza, ali Urugvajac nastavlja da "muči" upravu kluba. Bi-Bi-Si je objavio da je Luis Suarez poručio poslodavcima iz Liverpula da želi da pregovara sa "tobdžijama" oko uslova ugovora.
Liverpul je odbio dve ponude Arsenala, a navodno sve iz prikrajka prati Real Madrid...

Ovaj spektakl ostaće upamćen i po tome što je to bio prvi meč još od 21. aprila koji je u dresu Liverpula odigao kontroverzni Urugvajac Luis Suarez. On je kasnio na pripreme kluba jer je zbog obaveza u svojoj reprezentaciji (igrao na Kupu konfederacija) dobio produžen odmor. Luis Suarez je počeo meč na klupi za rezervne igrače, a ušao je u igru u 72. minutu i učestvovao u akciji iz koje je Aspas postavio konačan rezultat utakmice.


Mnogi se pitaju da li je ovo poslednji ili jedan jedan od poslednjih meča Luisa Suareza u dresu Liverpula, jer je klub sa Enfilda upravo odbio novu ponudu Arsenala, koji je povećao cifru na 40 miliona funti.


Po reakcijama Suareza tokom i posle meča moglo bi se reći da će sigurno napustiti Liverpul. Iako je sa ostalim igračima "crvenih" slavio pobedu pred australijskim fanovima nije uopšte delovao srećno. Ništa čudno, Urugvajac je u više navrata izjavio da želi da ode iz Liverpula pošto se klub ne takmiči u Ligi šampiona i ne učestvuje u borbi za titulu. Takođe, rekao je i da želi da ode iz Engleske, pošto je nezadovoljan tretmanom u britanskim medijima.

2024 © - Vesti online