Četvrtak 25.07.2013.
02:00
Vesti

Tomić senior nokautirao sinovljevog sparing partnera?

I dvadesetogodišnji teniser, danas 41. na svetu, pozvan je na sud za svedoka da bi obelodanio ključnu izjavu - šta mu je njegov otac Ivica Džon rekao nakon tuče sa Francuzom Tomasom Drueom, dok je ovaj ležao onesvešten, slomljenog nosa i povređene kičme.

Bernard Tomić


On je izašao na klupu za svedoke nakon što je njegov otac dao iskaz i u jednom momentu zaplakao, izvestio je "Dejli telegraf".


Tomić senior je, sa sudskom dozvolom, ponovio scenu sukoba u kome je, kako je

Bernardovo nervozno svedočenje


Bernard Tomić, kako beleži izveštač "Telegrafa", izgledao je nervozan dok je davao iskaz. Upitan je više puta o tim ključnim momentima posle napada i šta mu je otac rekao. Odgovarao je isto - da nije znao ništa o toj situaciji i da mu je otac bio "vrlo u stresu" nakon toga, pa ga nikad nije pitao šta se dogodilo.
Upitan da li je bilo kada njegov otac priznao da je udario Druea, odgovorio je: "Ne."

rekao, Drue udario njega i vukao ga okolo, kao i da je sukob prouzrokovao 30-godišnji Francuz.


- Uhvatio me i vukao okolo prema sebi, pokušavao da me udari i onda je pao, ne znam kako je pao - kazao je Ivica Tomić. - Tamo je bilo nekih ljudi i ja sam rekao: "Udario me je", pao je, ne znam kako. Onda sam otišao pred hotelsku recepciju, video Bernarda i kazao mu: "Onaj me udario i pao dole, a ne znam kako."


Upitan da li je tačno da je policiji priznao da je udario Druea, Tomić senior briznuo je u plač, glasno jecajući i brišući suze, rekavši da to nije tačno.


- Nikad nisam rekao da sam ga udario... Oni su imali uređaj za prevođenje na telefonu, svi su govorili loš engleski, ja ga nisam udario i nisam rekao da sam ga udario.


Sudu je rečeno da je 4. maja oko 3.30 popodne Drue nađen bez svesti ispred madridskog hotela, posle sukoba sa Tomićem seniorom, ali su sudiji Jakobu Vihilu Leviju predočene dve različite verzije o tome ko je koga udario.


Bernard Tomić nije video tuču, ali je dao iskaz o tome kako mu je otac dojurio pred hotelsku recepciju i kazao: "Onaj me udario." Tomić je takođe upitan šta je rekao policiji kada je došla na lice mesta posle tuče.


- Da li je tačno da ste policiji rekli da je vaš otac napao Tomasa Druea? - pitao je tužilac tenisera.
- Ne. Nisam rekao, ja sam rekao da je tamo bila situacija i da je, računajte da je engleski jezik policajaca bio vrlo loš - kazao je on. - Ja sam se prijavljivao u hotel i odjednom je moj otac došao, imao je krv na licu, i rekao mi: "Onaj me udario."


On je zatim opisao da je izašao napolje i video Druea kako leži onesvešćen s ljudima oko sebe.


U svom iskazu, Tomas Drue podsetio je kako ga je Tomić pozvao napolje, da su se posvađali i da ga je Tomić pljunuo u lice. Onda se, rekao je, Tomić okrenuo od njega, ali se vratio nazad i udario ga glavom.


Svedočila su i dva doktora. Do presude će se čekati dve do tri nedelje.

Problem jezik ili nešto drugo

 

Policajac koji je bio na licu mesta, identifikovan samo po broju značke 10480, kazao je da je vrlo dobro razumeo Tomiće i šta su rekli tog dana.


- Bernard Tomić je rekao da je osoba koja je napala bila njegov otac i da je njegov otac sada na recepciji - kazao je policajac. - Otišao sam da govorim sa Tomićem (starijim) i on mi je sam kazao da je on napao njega, sa mojim nivoom engleskog, ja sam perfektno razumeo šta mi je on rekao. On mi je rekao: "Ja sam ga udario" i mimikom pokazao učinjeno.


Policajac je rekao da on jedino poseduje znanje engleskog iz srednje škole, ali je takođe pratio Tomićeve gestove na dan kad je s njim govorio.


- Sa njegovom mimikom, perfektno sam razumeo - rekao je on sudu i zatim opisao šta mu je Tomić pokazao - upućujući udarac šakom i glavom u Druea.


Iskaz je dala i druga policajka i navela da joj je Tomić mlađi kazao kako je njegov otac glavom udario Druea, ali je priznala da njen engleski nije baš dobar.

2024 © - Vesti online