Utorak 23.07.2013.
17:14
Beta

Tači pričao srpski u Gračanici

Premijer samoproklamovane republike Kosovo Hašim Tači na otvaranju nove zgrade  opštine u Gračanici
 

Zgradu su otvorili specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar i premijer Kosova Hašim Tači, koji je okupljene građane pozdravio na srpskom.

Žbogar je rekao da je taj objekat od 422 kvadrata moderan i funkcionalan i spreman da se u njega useli administracija koja će na najbolji i najkvalitetniji način pruzati usluge građanima. Zgrada je izgrađena po svim standardima i omogućava lak pristup i
invalidima.

Tači je nakon što je na srpskom pozdravio okupljene rekao na albanskom da je danas poseban dan za Gračanicu i Kosovo u celini.

"Pre tri godine ovde smo sa Barozom postavili kamen temeljac, a sada sa kosovskim i evropskim zvaničnicima otvaramo zgradu. Izgradnja tog objekta je najbolji dokaz da radimo za novo evropsko Kosovo", rekao je Tači.

On je kazao da se obraća svim građanima Kosova i ocenio da Kosovo pravi značajne korake, između ostalog, i u procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije kroz razgovore koji se vode u Briselu.

Tači je na današnjoj ceremoniji u Gračanici istakao da se obavezuje da pomogne svim građanima kako u Gračanici, tako i u Mitrovici, Leposavicu, Zvečanu i drugim kosovskim sredinama.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Slobodan Petrović i gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović.

2024 © - Vesti online