Utorak 23.07.2013.
14:44
M. Stojiljković - Vesti

Venger vidi žonglera Piksija u Arsenalu!

Učenik i učitelj: Dragan Stojković i Arsen Venger

Fudbaleri londonskog Arsenala pobedili su u Nagoji ekipu Grampas Ejt sa 3:1 u pripremnoj utakmici za novu sezonu, a u centru pažnje bili su treneri dva tima, Francuz Arsen Venger i naš Dragan Stojković Piksi.


Menadžer Arsenala je u London došao upravo iz Nagoje, koju je trenirao u sezoni 1995-96 kad je glavni igrač ekipe i velika zvezda "Džej lige" bio nekadašnji kapiten Crvene zvezde.


Nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije je i tokom samog meča pokazao kakav je nekad majstor bio, odnosno da je i danas u 48. godini izuzetno vešt s loptom. U jednom trenutku, kad je lopta izlazila iz igre i krenula ka Stojkoviću, on je šmekerski prihvatio i petom vratio u igru. Taj potez izazvao je prave ovacije na stadionu Tojota koji je za ovaj meč rekordno rasprodat - bilo je prisutno tačno 42.919 gledalaca.

Inače, Arsenu Vengeru je ovo bio prvi dolazak u Japan od 1996. kad je napustio Nagoju i preuzeo londonaske "tobdžije". Medije je interesovalo da li ima istine u priči da bi Stojković jednog dana mogao da ga nasledi na klupi Arsenala.

- Moj odgovor je "da", ali još ne mislim da se povučem - kazao je Francuz, a Stojković istakao da izuzetno ceni Premijer ligu.


- Volim da gledam engleske utakmice, posebno Arsenal. Skoro svake godine dođem u London da pratim njihove treninge. Volim Arsenal, volim kako igraju, njihov stil i timski duh - rekao je Piksi.

 

2024 © - Vesti online