Sreda 24.07.2013.
08:00
citaj.ba

Tajne duge preplanulosti

Pod uslovom da ste se namazali zaštitnom kremom i da se ne sunčate od 11 do 16h
 

Pre odlaska na godišnji odmor, odradite detaljan piling tela. Na ovaj način se ćelije kože vraćaju na početak svog ciklusa i duže ćete ostati preplanuli.

Pijte što više vode kako bi se vek kožnih ćelija produžio, tvrde naučnici.

Spoljašnja hidratacija je jednako važna, zato uvek pre izlaganja suncu nanesite na lice I telo zaštitnu kremu, a nakon sunčanja namažite posebne kreme za posle sunčanja, jer one sadrže dodatne hidrirajuće sastojke.

Raznorazni pilinzi, sredstva protiv akni i uraslih dlaka mogu sadržati salicilnu kiselinu koja ubrzavaju beljenje kože. Pronađite alternative bez ovog sastojka kako ne biste morali pre vremena da se pozdravite sa bronzanim tenom.

U svoj jelovnik unesite jela mediteranske kuhinje. Artičoke, patlidžani, spanać i celer su savršen izbor, jer hidriraju kožu iznutra. A da biste što duže održali preplanuli ten, jedite namirnice koje vas bojom podsećaju na beta karoten- dinja, paradajz, kajsija, šargarepa i sve namirnice bogate vitaminom E.

Ako ste pre letovanja pili vitamine i minerale u kapsulama, nastavite da ih pijete i dve nedelje nakon što se vratite sa odmora.

2024 © - Vesti online