Utorak 23.07.2013.
14:24
24 sata.rs

Prevario turiste, zatvorio agenciju i pobegao sa novcem

Na slučaju radi i Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala PU Novi Sad. Dejan Anđelić, jedan od prevarenih turista, kaže da je još u februaru sa devojkom rezervisao letovanje, piše portal ''24sata.rs''.

Foto: Ilustracija

''Videli smo agenciju koja je ostavljala utisak ozbiljnog poslovanja. Prostorije su bile dobro opremljene, dočekali su nas ljubazni muškarac i žena, a aranžman koji su nam ponudili nas je oduševio'', kaže Dejan.

Rezervisao je letovanje u Grčkoj u trajanju od 11 noćenja od 21. jula.


''Prevoz i smeštaj smo platili na dve rate, ukupno 530 evra. Rečeno nam je da će nas o detaljima putovanja obavestiti tri dana pred polazak. Međutim, niko nas nije zvao i niko se više nije javljao na telefon u agenciji. Pozlilo mi je kada sam saznao da tamo nema nikog i da su prostorije prazne'', kaže Anđelić.

Prevareni su i bivši maturanti Gimnazije “Svetozar Marković”. Nekoliko dana pred put jedan od roditelja pokušao je da stupi u kontakt sa vlasnikom agencije i tada su shvatili da nije u Srbiji i da od puta nema ništa.

''Pre mesec dana, kad smo bili u agenciji 'Jupiter', dočekao nas je veoma ljubazan čovek, izvesni Miodrag Antić. Našao nam je dobru ponudu za Pefkohori i rekao da ćemo, ako uplatimo celu sumu od ukupno 2.200 evra za letovanje, dobiti popust. To nam se dopalo i tako smo i uradili, ali je u međuvremenu agenciju zatvorio'', kaže ogorčeno jedan od roditelja i dodaje da su na kraju pronašli novu agenciju i ponovo izvojili novac za put u Grčku za svoju decu.

2024 © - Vesti online