Utorak 23.07.2013.
10:59
mozzartsport.com

Blažič: Znao sam da Rakočević ide, zato sam i došao!

Tražio veću minutažu: Jaka Blažič
 

Slovenački košarkaš i jedno od najvećih pojačanja košarkaškog kluba Crvena zvezda, Jaka Blažić, dao je vrlo zanimljiv intervju za slovenačke medije, u kojem je otkrio detalje oko prelaska u crveno-bele.


On je rekao da je od trenera Dejana Radonjića dobio čvrste garancije da će igrati, jer se već tada znalo da ekipu napušta kapiten Igor Rakočević.
"I pre nego što sam potpisao ugovor znao sam da će verovatno završiti karijeru ili da će odigrati negde još jednu sezonu. To je bio jedan od razloga zbog kojih sam se tako brzo odlučio za Zvezdu. Trener me je uverio da ću imati minutažu", rekao je Blažič.


Talentovani košarkaš je u kontakt sa Zvezdom stupio neposrednu po okončanju prošle sezone.
"Nedelju dana pošto se završilo prvenstvo Slovenije moj agent me je informisao da me želi Zvezda. Odmah smo se dogovorili da počnemo pregovre. Bilo je vreme da odem iz Olimpije u neki drugi klub".


Zvezda će ove sezone konačno igrati Evroligu, ali za svakog igrača dva najveća srpska kluba, posebnu draž predstavlja večiti derbi.
"To je nešto posebno i normalno prva stvar koja mi je pala na pamet kada sam dogovrio saradnju sa Zvezdom. Ne mogu da sačekam da zaigram na takvom meču", rekao je Blažič.

2024 © - Vesti online