Utorak 23.07.2013.
10:10
Vesti

Vilotić: Odličan početak "skakavaca"

Remi sa Bazelom: Milan Vilotić

Jedna od prvih evropskih liga koja je krenula ovog leta je i švajcarska Superliga, gde je Grashopers, čije boje brani Milan Vilotić, imao odličan početak.
 

Srpski derbi
Pored Vilotića u startnoj postavi Grashopersa prptiv Bazela bio je i Veroljub Salatić, dok je za goste igrao reprezentativac Austrije srpskog porekla Aleksandar Dragović. Na klupi gostiju ostao je talentovani Darko Jevtić.

Ciriški "skakavci" su prethodnu sezonu završili na drugom mestu, sa tri boda manje od šampiona Bazela, a ovogodišnju kampanju su počeli pobedom i remijem.

Ono što se posebno ističe jeste da su ti rezultati ostvareni u derbi mečevima - pobeda u gostima od 2:0 nad Sent Galenom, trećeplasiranim timom prošle sezone i remi sa šampionom Bazelom kod kuće.


Vilotić je bio zadovoljan utakmicom protiv Bazela, koja je završena rezultatom 1:1. Srpski štoper ističe da je njegov tim imao više od igre i da je stvorio veliki broj šansi, uz konstantnu inicijativu.


Upravo je Vilotić bio začetnik akcije koja je rezultirala pogotkom. On je izneo loptu iz svog kaznenog prostora, povukao napred, da bi u nastavku posle dobre kombinacije Hajrović bio precizan.
 

Jang Bojs maksimalno
Rezultati 2. kola Superlige Švajcarske: Arau - Lucern 4:2, Lozana - Jang Bojs 1:3, Tun - Sent Galen 3:2, Sion - Cirih, Grashopers - Bazel 1:1.
Tabela: Jang Bojs 6 bodova, Bazel, Grashopers i Cirih 4, Arau, Tun i Lucern 3, Sion 1, Sent Galen u Lozana 0.

- Posle dva derbija možemo da budemo zadovoljni sa četiri boda. Protiv Bazela smo možda mogli da osvojimo i sva tri boda, ali nema veze. Tim ima stabilnu i dobru igru od samog početka. U nastavku sezone očekujemo napredak ekipe, ali moramo da budemo realni i da na kraju očekujemo plasman među prva tri tima - kaže 26-godišnji Vilotić.


Grashopers trenutno sa Bazelom deli drugu poziciju, dok je sa dve pobede na prvom mestu Jang Bojs, za koga je u prva dva kola standardan bio Dušan Veškovac, nekadašnji igrač Napretka, Obilića i čačanskog Borca.


"Skakavci" će učestvovati i u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde im je rival u dvomeču trećeg kola francuski Lion. Prvi duel je zakazan za poslednji dan jula.

2024 © - Vesti online