Utorak 23.07.2013.
04:05
M. Lj.

Mlađini odbornici preleću kod Vučića

Kad naš brod tone, tone: Mlađan Dinkić 
 

Tako je odbornica na listi URS u Skupštini grada Loznice Miroslava Pejica postala novi član Srpske napredne stranke (SNS). Pejica kaže da je sledila URS dok je bio pokret, a kada je transformisan u stranku, ona je "ostala po strani". I još objašnjava da je SNS izabrala "jer vodi najodgovorniju politiku prema državnim pitanjima, ali i građanima, što pokazuje i rejting u svim istraživanjima". Odlazak Pejice u Vučićevu stranku njene kolege iz lozničkog URS-a tumače kao potez vođen "isključivo ličnim interesima", kao i da "tu nije bilo, niti ima privrženosti nekoj političkoj ideologiji".
 

Dinkić nema sreće ni sa svojim odbornicima u Skupštini opštine Pančevo. Tamo su četiri odbornika URS-a prešla u odbornički klub Srpske napredne stranke. Dinkićev do juče glavni čovek u Pančevu Saša Pavlov rekao je Televiziji  Pančevo da je čitav gradski odbor URS-a prešao u SNS. Odluka je, kako je naveo novopečeni pristalica SNS-a, doneta jednoglasno. Vučićev glavni čovek u Pančevu Željko Sušec, naravno, likuje i poručuje da su u naprednjake dobrodošli svi koji prihvataju program te stranke.
Sezona preletanja se nastavlja.
 

Svađa u Blacu

Naprednjaci u Blacu optužili su predsednika opštine Ljubišu Sudimca iz URS-a da pokušava da spreči prekomponovanje vlasti. Poverenik SNS-a u Blacu Zoran Jozić optužio je Sudimca i za podmićivanje odbornika kojima se daju funkcije i radna mesta kako bi se obezbedila njihova podrška i održala skupštinska većina od samo jednog odborničkog mesta. 

2024 © - Vesti online