Ponedeljak 22.07.2013.
22:09 >> 23:06h
Beta, b92.net, vestionline

Kejt Midlton rodila sina

Postala majka: Kejt Midlton

Kejt se porodila u londonskoj bolnici Sent Meri, a Vilijam je prisustvovao porođaju. Kraljevska porodica je saopštila da se Kejt porodila u 16.24 i da je na svet donela mušku bebu tešku 3.790 grama.

Zvanični proglas

Porođaj je trajao 11 sati, objavio je Telegraf. I mama i beba su dobro, saopšteno je iz Kensignon palate. Dete će nositi titulu princa od Kembridža. Kako Gardijan prenosi zvanično saopštenje, Kejt će noć provesti u bolnici. Porođaju je prisustvovao i princ Vilijam.

Vesti o porođaju stigle su iz Kensigtnon palate, domu gde živi prinčevski par, što je neuobičajeno, jer ovakve informacije obično stižu iz Bakingemske palate.

Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, princ Hari i ostali članovi porodice su obavešteni i oduševljeni vestima, stoji u saopštenju iz Kensington palate.

"I supruga i ja oduševljeni smo dolaskom našeg prvog unuka na svet. To je neverovatno važan trenutak za Vilijama i Ketrin i radosni smo zbog rođenja njihovog prvog deteta. Uloga bake i dede jedinstvena je u svačijem životu, na šta su nam mnogi skrenuli pažnju poslednjih meseci, tako da sam zaista ponosan i srećan što ću biti deda prvi put, i radujemo se skorom trenutku kada ćemo videti bebu", saopštio je princ Čarls.

Princ Čarls je naslednik britanskog trona, njegov sin Vilijam je drugi u nizu, a novorođena beba je treća.

2024 © - Vesti online