Ponedeljak 22.07.2013.
16:50
Beta

DSS: Okončati štetočinski mandat vlade

Foto: Ilustracija

Portparol DSS-a Petar Petković je na konferenciji za novinare naveo da ta stranka smatra da najavljena rekonstrukcija vlade predstavlja "prazan i površan potez" vlasti koja se, umesto državnim pitanjima, bavi ministarskim foteljama u vreme kada se u Srbiji živi veoma teško i kada su njeni građani među najsiromašnijim u Evropi i
regionu.

Ocenio je i da "nikava kozmetička rekonstrukcija" ne moze promeniti lošu politku vlade. Prema njegovim rečima, pravi cilj priča o rekonstrukciji koja se, kako je naveo, vodi u medijima iz nedelje u nedelju, jeste skretanje pažnje građana od "ubijanja srpskih državnih institucija na Kosovu" i nacionalni interesa pod pritiskom Brisela.

Kako je ukazao Petković, ultimatum iz Brisela se ne odnosi na promenu ministara u vladi, već na to da Srbija prizna lažnu drzavu Kosovo. On je ocenio da je srpski interes suprotan interesima Zapada i zato vlada mora da raspiše izbore.

Beograd, pod pritiskom Zapada, vrši pritisak na kosovske Srbe da izađu na izbore u organizaciji Prištine i iz istih razloga se ne usuđuje da raspiše vanredne republicke izbore.

2024 © - Vesti online