Ponedeljak 22.07.2013.
09:04
Vesti - Ž. Marković

Napred mladi rukometaši: U Sarajevu igramo i za Banjaluku!

Fešta za pamćenje: Rukometaši i navijači zajedno su pevali i igrali

Rukometna juniorska reprezentacija Srbije oprostila se u subotu d Banjaluke gde je pred uvek punom dvoranom "Borik" odigrala pet spektakularnih mečeva.

Danas protiv Holandije
Borba za medalje počinje večeras u dve sarajevske dvorane. Prema rasporedu koji su odredili organizatori, Srbija će od 21 čas u dvorani "Skenderija" igrati protiv trećeplasirane ekipe iz grupe B, a to je Holandija koja ostala iza Nemačke i Hrvatske. Svi mečevi osmine finala igraće se danas, četiri u "Skenderiji" i četiri u dvorani "Zetra".

Završetak meča sa Angolom bio je znak da u "Boriku" počne veliko slavlje publike i "orlića" koje je trajalo više od pola časa. Rukometaši i navijači zajedno su pevali i igrali, i tako napravili feštu za pamćenje kao spontano krunisanje svega što se u prethodnoj sedmici dešavalo. A desilo se da je Srbija u najjačoj grupi Svetskog prvenstva zauzela drugo mesto iza moćne Danske kojoj je jedina uspela da otkine bod, u najboljem meču koji je banjalučka publika videla.


U subotu veče protiv Angole sve je trebalo da bude samo odrađivanje posla i lagano upisivanje bodova, ali simpatični Afrikanci su se dobro držali više od 40 minuta, nakon čega je ipak presudio kvalitet izabranika selektora Vladimira Dragićevića - 28:22 (12:12).


Posle završetka meča, gotovo cela dvorana i dalje je bila puna, i zajedno sa rukometašima pevala svojevrsnu himnu ove generacije "Kad si srećan, i kad želiš s drugim delit' sreću tu", a na repertoaru je bila i Cecina "Nevaljala", čime su rukometaši ušli u krug ekipa koji "izvode" tu pesmu sa navijačima i u svlačionici.


Iz Banjaluke naša reprezentacija odlazi sa tri pobede, jednim remijem, i jednim porazom. U grupi sa Danskom, Francuskom, Rusijom, Tunisom i Angolom, to je rezultat za respekt.


- Izborili smo plasman u osminu finalu, ali ko zna šta bi bilo da nije bilo ovoliko publike. Što se nas tiče igrali smo iz utakmcie u utakmicu sve jače i jače, znali smo ako ne damo 120 osto protiv svake reprezentacije da će biti teško. Pokazali smo u utakmicama protiv Rusije, Francuske i Danske da smo prava ekipe, protiv Tunisa nismo imali sreće u završnici, ali nadoknadili smo to utakmicom protiv Danske - reči su pivota Mijajla Marsenića, koji ima i utakmice u seniorskom sastavu.


Srednji bek Đorđe Đekić bio je glavni kreator igre Srbije na svim utakmicama. Ističe da su svi igrači oduševljeni atmosferom koja je bila iznad očekivanja.
- Stvarno smo iznenađeni posetom i ovakvom podrškom, slutili smo da će biti ljudi, ali da će biti ovako, nismo. Prijatno smo iznenađeni, svima nam je ovo najveće prvenstvo i najlepši trenuci u životu. Zahvalan sam svima koji su dolazili ovih pet utakmica i bodrili nas. Idemo u Sarajevo, nosimo Banjaluku u srcu, igraćemo za ove ljude i koji su došli i koji nisu došli, igraćemo za njih i pokušaćemo da im se odužimo - poručuje Đekić.

2024 © - Vesti online