Ponedeljak 22.07.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti

Želim da živim i budem zdrav

Bojan Lekić sa majkom Oliverom
 

To je učinio pre nego što je obavio redovni kontrolni pregled u Kliničkom centru Srbije, gde mora redovno da dolazi, pre nego što mu bude omogućena transplantacija koste srži u Flenzburgu.


- Još jednom od srca hvala toj dobroj dami na ukazanoj pomoći. Kao što sam već rekla, svaka para je korak bliže odlasku na spasonosni zahvat u Nemačku.

Nedostaje oko 100.000 evra

Da bi krenuo put izlečenja u Flenzburg, Bojanu Lekiću nedostaje oko 100.000 evra. Njegova porodica, koja živi od malog poljoprivrednog imanja, započetu akciju prikupljanja novčanih sredstava Srbiji, posredstvom "Vesti", proširila je i na dijasporu, jer svako dalje odlaganje operacije dovodi Bojana u opasnost. Da u tome nisu pogrešili, plemeniti zemljaci širom sveta, čija humanost ne zna za granice, uveravaju ih iz nedelje u nedelju.

Ovaj dar budi nadu da nije sve gotovo i da ćemo, uz pomoć ljudi dobre volje, poput Milice, uspeti da prikupimo sumu od 138.000 evra, koliko košta ovaj zahvat u nemačkoj klinici. Svesno smo da to nije ni malo lako i pored dobre volje naših plemenitih zemljaka u dijaspori, kao i sugrađana. I sve to u trenutku kada mnogim mališanima treba lečenje u inostranstvu, jer država iz mnogih razloga to ne može da im omogući. Verujte zbog toga me srce boli. Majka sam i znam koliko je teško kada moraš da moliš i preklinješ nepoznate ljude za pomoć, samo kako bi izvukao dete iz smrtne opasnosti - rekla je majka Olivera Lekić.


Na pitanje kako se oseća, Bojan je odgovorio:


- Želim da živim i to me pokreće da se borim sa ovom opakom bolešću. Srećom, moje stanje je za sada stabilno i dobro se osećam. Ipak, svestan sam da to, kod ovako teške i nepredvidive bolesti, može da se promeni i zato se maksimalno pazim. Znam da je odlazak u Nemačku na hirurški zahvat moja jedina šansa za izlečenje i zato sve svoje nade polažem u ljude dobre volje i njihovu podršku. Ovom prilikom, želim da se svima od srca zahvalim za sve što su do sad učinili za mene, ali i unapred svima onima koji požele da mi omoguće lečenje. Do sada smo prikupili ukupno oko 31.000 evra, računajući sve priloge u ovoj valuti na čemu sam im do neba zahvalan, jer znam da nikome nije lako da odvoji od sebe da bi pomogao nekome koga i ne poznaje.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online