Utorak 23.07.2013.
01:41
Đ. Barović - Vesti

Na Horgošu čekanje i do pet sati

Kritično pre podne: Granični prelaz Horgoš

- Svih šest traka je u funkciji, a savet našim sunarodnicima je da ako mogu izbegavaju vikend jer su tada na Horgošu mnogo veće gužve nego radnim danima. Međutim, uvek je moguće koristiti alternativne prelaze Kelebiju, Đalu, Bački Vinograd i Bajmok gde faktički i nema zadržavanja - preporučuju odgovorni u carinskoj službi i graničnoj policiji koji ipak ne očekuju veće gužve ni sledećeg vikenda.


Turski državljani su za razliku od ranijih, ove godine počeli da stižu u talasima, ali na osnovu dosadašnjeg iskustva ne očekujemo veća zadržavanja ni oko 1. avgusta.
Za razliku od ranijih godina, sada su neznatna zadržavanja su i na prelazima prema Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji gde se čeka najviše po 45 minuta.


Svi koji planiraju svojim vozilima uskoro da krenu ka Srbiji treba napomenuti da se 23. jula, u periodu od 22 do 5 časova radi se na delu autoputa E-75, na mostu Gazela, u oba smera, a zbog radova na deonici autoputa E-75 u zoni Novog Sada, u smeru Subotica-Beograd, do 31. avgusta sva vozila se preusmeravaju na pomoćne saobraćajnice.


Takođe, u toku je i obnova starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd - Novi Sad, pa se saobraćaj obavlja dvosmerno preko novog mosta.
Kada je reč o putu ka Crnoj Gori valja napomenuti da je, usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, kod Špiljana, saobraćaj usporen i obavlja se obilaznicom.

2024 © - Vesti online