Nedelja 21.07.2013.
21:51
mozzartsport.com

Bajern zgromio Borusiju i osvojio prvi trofej!

Podigli prvi trofej: Kapiten Lam i njegovi saigrači
 

Ako je suditi na osnovu pripremnih utakmica, valadavina moćnog Bajerna nastaviće se i naredne sezone. Pravak Evrope i šampion Nemačke je osvojio prvi pehar u novoj sezoni - Telekom kup - savladavši u finalu Borusiju iz Menhengladbaha ubedljivo 5:1. Na turniru su učestvovali još Borusija iz Dortmunda i Hamburger, a treće mesto osvojili su Milioneri pobedom 1:0.


Iako nema veću važnost od prestiža i zaplašivanja rivala u Bundesligi, Telekom kup je prvi trofej Pepa Gvardiola otkako je početkom juna seo na klupu minhenskog giganta umestp Jupa Hejnkesa. Da je nasledio fantastičan sistem u kome se tačno zna ko šta radi, nekadašnji trener Barselone je shvatio posle samo nekoliko sedmica, a uz nekoliko njegovih inovacija, Bajern i dalje izlgeda strahovito jak. I efikasan. Juče je zgromio Hamburger (4:0), a danas je nastradao i Menš. Već posle dvadesetak minuta Bavarci su postigli tri gola, a u strelce se posle Riberija i Lama upisao i Tijago Alkantara, grudima je sproveo loptu u mrežu i najavio da će biti sjajno pojačanje.

Sjajan debi: Pep Gvardiola
 

Do kraja prvog poluvremena Koltovi su smanjili pogotkom Luka de Jonga iz jedanaesterca, ali su slavlje Bajerna upotpunili Roben i Miler, preciznim hicima u nastavku.


Inače, Bajern i Borusija iz Menhengladbana će 9. avgusta otvoriti novo prvenstvo Nemačke i šta mislite - kako će se osećati gosti na tom velelepnom izdanju prvaka Evrope kad znaju da su u poslednja dva okršpaja sa njima primili devet golova?

2024 © - Vesti online