Utorak 23.07.2013.
04:50
Vesti

Sporne izjave krunskih svedoka?

Ron Medić
 

Medić narednog meseca izlazi na sudski pretres gde će biti odlučeno da li će mu se suditi za ubistvo bivšeg poslovnog partnera koji je likvidiran ispred kuće u Kremornu na severnoj obali Sidneja septembra 2009.


Tužioci u ime Krune terete 65-godišnjeg Medića da je zatražio pomoć nekadašnjeg bokserskog šampiona Lakija Gatelarija da preuzme ugovor o ubistvu, a pošto su se zaoštrile poslovne veze između njega i Mekgerka.


Gatelari je zatim, navodi tužba, regrutovao trojicu kompanjona - Senada Kaminića, Haišama Safetlija i Kristofera Estefana da pomognu u zločinu.


Ranije ovog meseca, Safetli se izjasnio da je kriv za učešće u Mekgerkovoj smrti, dok su Gatelari i Kaminić već osuđeni u vezi sa krivičnim delima povezanim za svirepom likvidacijom.


Medić i Estefan su preostala dvojica aktera koji izlaze pred sudski pretres. Tokom saslušanja prošlog četvrtka, Medićeva baristerka Ejpril Frensis kazala je da su pronašli niz "materijalnih nesaglasnosti" u izjavama krunskih svedoka.


- Obim tih nedoslednosti je sada značajno povećan, a kao rezultat druge verzije koju je predao Haišam Safetli - rekla je ona pred Centralnim lokalnim sudom.


Kada je sudija za prekršaje Jan Stivenson upitao da li će predmet ikad biti završen, gospođa Frensis je odgovorila:


- Završiće, u našem podnesku, ovde - misleći na lokalni sud.


U izjavi koju je Safetli podneo kada je ovog meseca priznao krivcu, on je optužio 19-godišnjeg Estefana da je ispalio kobni hitac u Mekgerka.

2024 © - Vesti online