Subota 20.07.2013.
21:48
Beta

''Lepio sam letke protiv Dodika, ali nisam njihov autor''

Macanović je novinarima rekao da jeste učestvovao u lepljenju spornih plakata, ali da nije autor tog plakata.

Milorad Dodik

"Našao sam letke, ali, nažalost, nisam autor tih letaka. Pitanje je zašto se oko letaka digla ovolika prašina, ako sadržaj na njima nije istinit", kazao je Macanović.

Macanović kaže da je priveden, jer je otišao iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), navodeći da je u zahtevu da bude isključen iz ove stranke naveo da to čini "zbog nemogućnosti slobode govora, koja proizilazi iz bahaćena
pojedinaca".

Igor Macanović je bio jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci. Osim njega, danas je na informativni razgovor priveden i student Draženko Gončin. Pre dva dana policija je saslušala urednika banjalučkog portal "Istinito", koji je prvi objavio informaciju o pojavljivanju plakata o članovima navodnog "Laktaškog klana".

U Banjaluci su pre par dana pojavili plakati kojima se građani pozivaju na borbu protiv kriminala i korupcije i na kojima je raspisana navodna poternica za, kako je navedeno, Laktaškim klanom.

Na plakatima je ispisano da "opljačkani narod Republike Srpske raspisuje poternicu" za, kako je navedeno, "najzloglasnijim klanom u Evropi, takozvanim Laktaškim klanom".

Na plakatu je kao vođa takozvanog zloglasnog klana označen predsednik RS Milorad Dodik.

2024 © - Vesti online