Nedelja 21.07.2013.
08:00
24sata.info

Pogledajte kako izgleda pranje kose u svemiru!

Karen pokazuje kako se pere kosa u bestežinskom stanju
 

"Mnogi su me ljudi pitali kako perem kosu u svemiru pa sam pomislila: Pokazaću vam kako", kaže na snimku Karen dok joj duga kosa lebdi na sve strane.

Na MSS-u ne postoje tuševi, a čak i kada bi postojali voda ne bi padala prema dolje, kao na Zemlji već bi se raspršila unaokolo.

Prema Karen Niberg za pranje kose u bestežinskom stanju obavezno bi trebalo da imate nekoliko pomagala: malu kesu tople vode, bocu šampona koji se ne ispira, peškir i češalj.

"Ja volim da počenem s utrljavanjem tople vode na teme. Imam ogledalo pa gledam šta radim", kaže Niberg i dodaje: "Ponekad vam voda odleti pa nastojite uhvatiti koliko možete. Potom povlačim vodu do vrhova kose."

Nakon vode Niberg istu proceduru ponavlja sa šamponom, a ponekad koristi češalj i peškir kako bi ga poterala od temena do krajeva kose. Budući da kosu ne može da ispere pod tekućom vodom, nečistoće skuplja peškirom. Na kraju dodaje još malo vode iako je šampon napravljen tako da ga ne treba ispirati i kosu pročešljava i ostavlja da se osuši na vazduhu.

2024 © - Vesti online