Petak 19.07.2013.
22:22
Srna

Rijeka: Naplaćuju vazduh na plaži?

Foto: Ilustracija

Kompaniji "Hemingvej bar", kojoj je riječka plaža Ploče data pod koncesiju na pet godina, ugovorom je dozvoljeno iznajmljivanje ležaljki, suncobrana i jedrilica i ugostiteljska delatnost.

Iz gradske uprave nisu odgovorili da li ugovor podrazumeva i naplatu tuševa, garderobe i sanitarnog čvora. Automat za korišteće tuša prima samo kovanice od dve kune, dok će gosti za korištenje toaleta, koji košta dve kune plus PDV, uredno dobiti i fiskalni račun.

"Novi list" piše da naplata vode iz tuševa nije neuobičajena, posebno zbog toga što se na taj način građani podstiču na racionalno korišćenje vode, umesto da je puštaju da nekontrolisano teče.

Dok se na tuševima može shvatiti naplata vode, piše list, nje u kabinama za presvlačenje nema, pa je pitanje što se tu naplaćuje. Turisti iz Minhena kažu da nije fer da nigde ne može da se natoči u bocu besplatna voda.

"Nekom starijem može pozliti, ali ako nema dve kune neće moći da popije vodu. Mogli su ostaviti barem slobodne slavine", kažu turisti.

Drugi slučaj koji je ovih dana "uzbunio" Riječane je situacija na plaži za pse na Brajdici, gde je kupačima uskraćena voda za piće, jer je na slavinu javnog vodovoda stavljena gumena cev, koje je provučena van plaže do obližnjeg gradilišta.

2024 © - Vesti online