Nedelja 28.02.2010.
15:54
Srna

SRS: Postupak protiv Šešelja protiv svih standarda

Vojislav Šešelj
 

Podsetivši da će suđenju Šešelju biti nastavljeno u utorak i sredu, 2. i 3. marta, Krasić je rekao da predstoji još jedan od nebrojenih pokušaja da se "dokaže nešto što se ne može dokazati, jer je Šešelj nevin za sve što mu se stavlja na teret".

Krasić je na konferenciji za novinare istakao da u SRS očekuju da dobiju obaveštenje od Tužilaštva za ratne zločine Srbije o odbacivanju krivične prijave koju je pravni tim radikala podneo protiv nekadašnjeg zamenika komandanta Srpske dobrovoljačke garde Borislava Pelevića.

Pelević je ranije izjavio da je tokom ratnih događaja bio u Zvorniku, a Tužilaštvo je zaključilo da on nije mogao da učestvuje u ratnim događajima 1991. i 1992. godine, jer se u februaru učlanio u Srpsku dobrovoljačku gardu i sve vreme je bio u Erdutu.

Krasić tvrdi da je jedna od "Pelevićevih izjava bila lažna". Prema njegovim riječima, Pelević je "dobio sertifikat od Tužilaštva da se Šešeljevi progonitelji nalaze u Srbiji i da se protiv lidera radikala vodi medijski linč".

"Mnogobrojni svedoci u toku suđenja Šešelju ukazali su da su za zločine u Zvorniku, u aprilu 1992. godine koji se Šešelju stavljaju na teret, odgovorni pripadnici Srpske dobrovoljačke garde", tvrdi SRS.

2024 © - Vesti online