Subota 20.07.2013.
08:00
Zdrava krava

Šta jesti na plaži?

Lubenica je uvek dobar izbor!
 

Salate od povrća – sveži listovi salate, uz obavezni dodatak rikule, sveže začinsko bilje poput bosiljka, peršuna, celera i sl. Odlično idu sa kuvanom testeninom, kuvanin integralnim pirinčem.

Ukoliko želiš da ostane samo salata onda dodajte šargarepu i celer, krastavce, kockice dimljenog tofua, crne masline i/ili kapar.

Dodatak +: Malo suvih brusnica i pečenih badema i salata se pretvara u pravu poslasticu.


Voćne salate – dinje i lubenice pomešane s bobičastim voćem izvrsno su osveženje i lagani međuobrok ili užina. Preko voća iscedite sok od limuna ili narandže (da voće ne oksidira a i salata će imati bolji ukus).


Sendvič od integralnog hleba s namazom od tofua (ima gotovih) uz dodatak povrća. U ovakve sendviče možete staviti sveže žitarice, jer su bogati izvor minerala, vitamina i enzima.


Orašasti plodovi (lešnici, bademi, indijski orašćići i sl.) i suncokret mogu biti odlične grickalice za plažu. Bogati su belančevinama, kvalitetnim nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Ako u njih ubacite i suvo voće, dobićete i slatki ukus i smanjićete potrebu za slatkišima

2024 © - Vesti online