Četvrtak 18.07.2013.
23:05 >> 01:17h
Vesti

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Pečnik i Mijailović doneli Zvezdi miran san

Prvenac Nejca Pečnika na "Marakani"
 

Dva gola prednosti bi trebalo da budu sasvim dovoljna fudbalerima Crvene zvezde u revanšu na Islandu za nedelju dana, ali će svakako biti neophodna bolja igra izabranika Slaviše Stojanovića od prve ovosezonske na "Marakani" kako bi se eliminisao protivnik u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem crveno-beli neće biti nosioci.

Posle prodora Vešovića po desnoj strani, u 12. minutu, lopta je došla do Kasalice, a on je prosledio na drugu stativu, gde je spremno dočekao Pečnik i "iz prve" je poslao od prečke u mrežu. Prethodno se Kasalica povredio, u osmom minutu, ali je "stisnuo zube" i izdržao do 26, kada ga je zamenio Mladenović.

A, u 76. minutu je prednost udvostručio Mijailović posle solo prodora.


Takođe, pogledajte i situaciju iz završnice provg poluvremena kada su gosti mogli do izjednačenja posle udarca Džefsa i velike greške Bajkovića. Ostala je dilema da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju ili nije. Na sreću crveno-belih sudija Banti se nije oglasio.

CRVENA ZVEZDA - IBV 2:0

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović (od 90. Mirić), Kovačević, Milijaš (od 71. Savićević), Kasalica (od 26. Mladenović), Ninković, Pečnik, Dauda.
IBV: Džejms, Gudjonson, Olafson, Sigurbjernson, Garner, Hrejdarson (od 72. Peturson), Torsteinson, Gudmundson, Maveje, Džefs (od 90. Bergson), Torvardson (od 87. Ingason).
STRELCI: Pečnik u 12. i Mijailović u 76. minutu. STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 32.886. SUDIJA: Luka Banti (Italija). CRVENI KARTON: Živković (pomoćni trener Crvene zvezde) u 67. minutu.

2024 © - Vesti online