Četvrtak 18.07.2013.
14:02
telegraf.rs

Berdijev: Jagodina je bolja od Partizana!

Impresioniran Jagodinom: Kurban Berdijev, trener Rubina
 

Fudbaleri Jagodine imaju najteži zadatak od svih srpskih ekipa, njihov rival u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je Rubin iz Kazanja, dobar znanac Partizana protiv kojeg je zabeležio pobedu i remi prošle godine u grupnoj fazi ovog takmičenja.


Jagodinci su domaćini u prvom meču i u četvrtak od 20 sati pokušaće da dođu do podviga i steknu prednost pred revanš u Rusiji.

Trener Rubina Kurban Berdijev rekao je da je prijatno iznenađen igrom Jagodine.

"Jagodina i Partizan imaju sličan stil igre, ali Jagodina je bolja organizaciono kako u napadu, tako i u odbrani. Iznenađen sam. Nemam puno podataka, ali ono što sam video je da se radi o iskusnoj i organizovanoj ekipi koja ima puno visokih igrača i opasna je iz prekida", izjavio je Berdijev, koji je doputovao sa najjačim sastavom u Jagodinu.


Na pitanje koji je cilj Rubina u ovoj utakmici, Berdijev je odgovorio:

"Idemo iz utakmice u utakmicu i videćemo šta će biti. Očekujem pozitivan rezultat u meču sa Jagodinom", rekao je trener Rubina, ne precizirajući na šta tačno misli. Berdijev je, inače, poznat po tome da se ne odvaja od brojanice i kaže da se bez nje oseća neprijatno.

Roman Šaronov, kapiten Rubina, ocenio je da on i saigrači poštuju svaki tim i da su srpski fudbaleri za poštovanje.

"Srpski igrači koji su igrali u ruskom šampionatu i koji i dalje igraju, veoma su kvalitetni. Imam visoko mišljenje o srpskim fudbalerima - kako onima koji igraju u inostranstvu, tako i o onima u Srbiji. Poštujemo svaki tim protiv kojeg igramo, pa tako i Jagodinu. Daćemo svoj maksimum na terenu i nadam se dobrom rezultatu", istakao je Šaronov.

2024 © - Vesti online