Četvrtak 18.07.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

U začaranom krugu sedam godina

Zahvalna: Svjetlana Kljajić

Reporteri "Vesti", nedavno su uručili ovaj prilog 27-godišnjoj Svjetlani s kojom se sudbina u najlepšim godinama surovo poigrala, bacivši je u potpunu nemoć.


- Verujte, svaka pomoć mnogo znači. Sama činjenica da vas se ljudi sete i da ne zaboravljaju u kakvoj sam situaciji daje mi volju i motiv više da istrajem u borbi s bolešću koja me je pre sedam godina iznenada ophrvala i vezala za poselju. Hvala od srca toj dobroj ženi. Ona ni ne sluti koliko mi njena novčana podrška znači. Osim čitalaca "Vesti", veliku snagu mi daje i ćerka Jovana, koja se mnogo promenila od kako je pošla u školu. Postala je ozbiljnija i bolja, zbog čega sam ponosna na nju - kaže Svjetlana, koja već duže vremena ne može iz postelje da se pridigne.


Njeno zdravstveno stanje, uprkos velikoj borbi, istrajnosti u vežbanju, volji i želji, nije se mnogo promenilo. Pomaci nabolje su mali, ali za nju veoma značajni.


- U ovako maloj sredini, lekari teško da mogu da mi kažu u kakvom je tačno stanju moj organizam. To bih mogla da dobijem u nekom većem kliničkom centru. Vreme je da uradim novu dijagnostiku i analize kako bih utvrdila u kakvom su mi stanju mišići, kosti i uopšte ceo organizam, ali je to ovde gotovo nemoguće uraditi. Kad sam to i htela, lekari su mi samo potvrdili stanje od pre, bez dodatnih i posebnih pregleda. Da odem negde dalje, nemam novca. Nemamo čak ni za detaljnije analize u našoj zemlji - naglasila je nemoćno Svjetlana.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online