Sreda 17.07.2013.
17:17
P. Živković - Vesti

Lukač i Volkov sprečili bruku u Jermeniji!

Spasio Partizan: Vladimir Volkov centrira pored Diopa
 

Partizan je u bliskoj prošlosti gubio i od amatera iz Irske (Šamrok), ali prikazan nivo igre i borbenosti u Jermeniji, nema nikakve veze sa profesionalnim fudbalom. Za široku analizu je zbog čega je Partizan doveden u ovakvu poziciju, jasno je da krivci sede u upravi kluba iz Humske ulice, ali oni svoj nerad i neznanje sakrivaju pričom o šest uzastopnih titula. Vladimir Volkov je golom u 90. minutu ublažio gorak ukus igrom i ponašanjem fudbalera, verovatno je na taj način i otvorio vrata ulasku u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je jasno da su Partizan i srpski fudbal ispisali još jednu crnu stranicu u istoriji. Dragan Đurić i kompanija se neće previše nervirati zbog toga.


Partizan je prvo poluvreme odigrao ispiod svakog nivoa! Odsustvo Ivana Ivanova osetilo se u fazi odbrane, jer su Jermeni imali četiri odlične prilike da matiraju Lukaču. Najbliži golu bili su u 29. minutu kad su Fofana i Diop odigrali jednostavan dupli pas posle kojeg je "ispala" kompletna odbrana crno-belih, Diop se našao oči u oči sa Lukačem, ali jke golman Partizana nogom zaustavio udarac. U istoj akciji i Fofana je pokušao udarcem glavom, ali je Stanković intervenisao na gol-liniji! Kjere se nešto kasnije poigrao sa Aksentijevićem, dobro je centrirao, a Ostojić je telom zaustavio loptu koju je glavom uputio Muradjan....


Crno-beli su "davili" loptu na sredini terena, Ninković je izveo dva kornera, a jedino je Luka šutirao u okvir gola posle centaršuta Volkova! Više nego mršavo, srpski šampion je u prvih 45 minuta više ličio na ametersku ekipu nego na ozbiljan tim.
Očekivali smo malo drugačiju, angažovaniju igru Partizana. Ali, desilo se sasvim suprotno. Već u 48. minutu domaćin je poveo sa 1:0! Ponovo je Aksentijević odigrao katastrofalno u odbrani, Lukač je zasutavio udarac Fofane, ali je odbijenu loptu Hakobjan prosledio u mrežu. Pokušavao je Šćepović sa nekoliko asistencija da promeni stvari na terenu, a najbliži golu crno-beli su bili u 55. minutu kad je na asistenciju Kojića, Saša Marković šutirao pore gola. I dok su crno-beli igrali bezidejno i sporo u fazi napada, Jermeni su iz kontranapda pravili velike probleme crno-belima. Fofana se u 60. minutu poigrao sa Stankovićem, a Hakobjan je iz lepe prilike šutirao u pravo u Lukača! Kako se utakmica bližila kraju, činilo se da rezultatom više može da bude zadovoljan Partizan, jer se Širak predstavio kao bolja i kvalitetnija ekipa! Na kraju, Jermeni kao da su izgubili snagu Stanković je u 85. minutu iz povoljne pozicije glavom šutirao u golmana Širaka! Posle gola Volkova, čak je Jojić mogao da donese i trijumf crno-belima, golman je odbranio...
 

Širak - Partizan 1:1 (0:0)
Strelci: Hakobjan u 48. za Širak, a Volkov u 90. minutu za Partizan. Gradski stadion u Đumriju. Gledalaca: 2.000. Sudija: Libor Kovarik (Češka).
ŠIRAK: Harutjunjan, Kadio, Davtjan, Fofana, Hakobjan (od 69. Apau), Barikjan (od 61. Odiombe), Kjere, Aleksanjan, Muradjan, Hovhanisjan, Diop (od 78. Mkrtčian).
PARTIZAN: Lukač, Aksentijević, Ostojić, Stanković, Volkov, Marković, Jojić, Ilić (od 75. Malbašić), Luka (od 46. Brašanac), Ninković (od 46. Šćepović), Kojić.

2024 © - Vesti online