Sreda 17.07.2013.
15:21
Beta

Velja: Kakve krivične prijave, kakvi procesi!

Velimi Ilić

U polemici u Skupštini Srbije tokom koje su razmenili optužbe, Ilić je kazao da su najveći problemi u katastru u Beogradu i Vojvodini u kojima je na vlasti DS, a da nema problema u Lebanu, Surdulici, Kragujevcu, Čačku...

"Gradite pristupe na čuvenom mostu na Adi bez građevinske dozvole. Imate li građevinsku dozvolu? Nemate. Imate li upotrebnu dozvolu za most? Nemate. Kad ćete da je dobijete? Nikad, jer ne možete da napravite papire. Vi kažete da je haos u građevinstvarstvu. Kod mene nije niko dobio krivičnu prijavu, a u vašoj ekipi svi su dobili krivične prijave i svi su procesuirani", poručio je Ilić poslanicima DS-a.

Govoreći o nerešenim urbanističkim problemima, Ilić je naveo da je u Beogradu 80 odsto spornih građevinskih dozvola. Zamenik šefa poslaničke grupe DS Janko Veselinović kazao je da ne zna o kakvim krivičnim prijavama govori Ilić, ali je naveo da protiv Ilića postoji na desetine krivičnih prijava.

Veselinović je kazao da je most na Adi ponos Beograda, da taj most ima privremenu upotrebnu dozvolu i da je normalno da prvo dobije privremenu, a nakon toga konačnu dozvolu. Ministar Ilić je kazao da je tačno da je izdao privremenu dozvolu za most na Adi.

"Tačno je da sam dao upotrebnu dozvolu za most, ali je istekla u decembru. Koji je sad mesec", upitao je Ilić.

Janko Veselinović optužio je Ilića da je u oblasti izgradnje i upisa u katastar napravio haos, jer je posle usvajanja zakona o upisu nelegalnih objekata obustavio legalizaciju, tako da su svi predmeti prebačeni u katastar i tako je nastao haos.

2024 © - Vesti online