Sreda 17.07.2013.
17:31
telegraf.rs

Crvi joj jeli mozak: Britanka sa rupom u glavi

Rošel Haris preživela crve u glavi
 

Devojku je glava počela da boli tokom povratka u Britaniju iz Perua, gde je boravila turistički. Nekoliko sati po sletanju bol je postala nepodnošljiva, čula je čudne zvuke u glavi, a cela jedna strana lica joj je utrnula.

Nakon što joj je prvog jutra nakon povratka kući iz uha iscurela čudna tečnost Harisova je otišla u lokalnu bolnicu. Doktori su smatrali da je reč o upali ili infekciji zbog ujeda komarca, ali su je ipak poslali na detaljan pregled kod otorinolaringologa. Posle snimka ustanovljeno je da ona pati od glavobolja zbog crva koji su joj u glavi.

- Postojao je rizik da crvi nastave da se kreću kroz njenu glavu. Ako bi jedan došao do mozga mogao je da prouzrokuje meningitis ili smrtonosno krvarenje – izjavio je doktor koji je izvadio crve Harisovoj iz glave. On je dodao da je nakon analize ustanovljeno da su je crve izlegla muva tokom njenog pboravka u Peruu.

- Bila sam prestravljena. To su bili najduži sati u mom životu. Pitala sam se da li su crvi u mozgu – izjavila je Harisova, koja se u međuvremenu potpuno oporavila i nema trajnih posledica.

Pogledajte video:

2024 © - Vesti online