Sreda 17.07.2013.
11:49
BETA

Čović: Rakočević će biti sportski direktor!

Rastanak sa legendom: Nebojša Čović i Igor Rakočević
 

"Posle razgovora ljudi u klubu, zajednička procena je da u predstojećoj sezoni podmladimo tim zbog čega Igor Rakočević neće igrati. Ugovorene obaveze biće poštovane, a njemu je ponuđena uloga sportskog direktora. On je to prihvatio, ali će odlučiti kada će početi s poslom, odnosno da li će odigrati još koju utakmicu. On
će sve vreme biti sa nama", rekao je Čović novinarima u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

On je kazao da je Rakočević bio veoma hrabar kada se vratio u Crvenu zvezdu i da je morao da se odrekne mnogih stvari, istakavši da je dosadašnji kapiten najzaslužniji što je Zvezda imala najuspešniju sezonu u poslednjih 15 godina.

"On je mogao u nekom drugom klubu da uzme i dva, tri puta veći ugovor, ali je ipak odlučio da se vrati. On je motor Zvezde u svakom pogledu i jedan je od najzaslužnijih što ćemo igrati u Evroligi. Napunio je 35 godina i pri kraju je karijere zbog čega smo odlučili da mu ponudimo funkciju", rekao je Čović.

Čović je tokom konferencije podsetio na karijeru Igora Rakočevića i dodao da veruje da će on doneti ispravnu odluku.

Predsednik crveno-belih je naveo i da će se u klubu dogovoriti oko termina spektakularne oproštajne utakmice Rakočevića i istakao da je uprava kluba odlučila da iz upotrebe povuče dres sa brojem osam. Čović je najavio i da će istu ovakvu konferenciju za medije održati i s Vukom Radivojevićem, kada se taj košarkaš vrati sa odmora.
 

2024 © - Vesti online