Dani neizvesnosti i iščekivanja

Čeka se odluka lekara: Sofija Čergić
 

Glavni razlog za odlaganje hirurškog zahvata u inostranstvu je, pre svega, to što nisu završene sve predoperativne terapije, kako nam je objasnio Sofijin otac Veljko. Novi uzorak kostne srži je poslat iz Banjaluke na analizu u Beograd. Kada rezultati budu poznati, lekari će proceniti u kom smeru bi dalje trebalo lečiti Sofiju.


- Još uvek smo u danima iščekivanja. Verujte, to nam ni malo lako ne pada. Sofija je trenutno mnogo bolje u odnosu na prethodni period, ali zasad je sve još neizvesno. Priroda njene bolesti je sama po sebi nepredvidiva. Sačekaćemo nalaze iz Beograda, pa će doktori odlučiti šta i kako dalje. U svakom slučaju, hvala tom dobrom čoveku koji je mislio na našu ćerkicu. Naravno i svima ostalima, koji se dalje interesuju za Sofijino zdravlje i pomažu nam. Novac za operaciju je prikupljen i on je na Sofijinom računu, a svaka druga pomoć, dobro dođe, s obzirom na to da su poprilično skupe terapije koje sada prima u Kliničko-bolničkom centru u Banjaluci. Nije joj lako, kao ni nama roditeljima da gledamo mezimicu kako se muči tokom hemioterapija, ali druge nema. To, kao i transplantacija kostne srži su jedina nada da će opaku bolest u potpunosti pobediti - rekao je Veljko Čergić, koji pored Sofije mora da misli i na 17-godišnjeg sina Stefana, srednjoškolca, kao i 13-godišnju kćerku Saru, učenicu devetog razreda.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online