Sreda 17.07.2013.
04:08
RTS

Ljimaj i Klečka - dve grobnice, sedam tela

Forenzičari navode da su tela bila pobacana u raku jedno preko drugog
 

"Pronašli smo dve grobnice, u prvoj smo pronašli pet u drugoj dva tela", rekla je forenzičarka, navodeći da su iskopavanja oko ove dve grobnice pokretane u dva navrata, 2009. godine i godinu dana kasnije.


Sesili Kroper je rekla i da tokom prvog iskopavanja nisu pronađena tela, ali je na zahtev tužioca Mauricija Salustra istraga nastavljena, pa su tela otkrivena godinu dana kasnije.

Odbrana Fatmira Ljimaja smatra da su tela na tu lokaciju "donesena u međuvremenu", ali je Sesili Kroper navela da tokom istrage nisu pronađeni nikakvi dokazi kojima bi se takva tvrdnja mogla potkrepiti.


Kroper je, takođe, navela da su tela bila pobacana u raku jedno preko drugog, kao i da je u grobnici proneđena i jedna alatka čije poreklo ili namenu nije želela da komentariše.


Ljimaj, Naser Krasnići, Naser Šalja i Nedžmi Krasnići su optuženi za ratni zločin protiv civila tokom rata na Kosovu 1999. godine. Optužnica ih tereti za ubistva, mučenje i ugrožavanje zdravlja albanskih i srpskih civila sa Kosova i ratnih zarobljenika.

2024 © - Vesti online