Utorak 16.07.2013.
02:31
B92

Dačić i Vučić o smenama u Vladi

Bez konkretnih predloga io rekonstrukciji Vlade: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

RTS javlja da je moguće da će razgovori biti nastavljeni i danas, a teme bi trebalo da budu promena nekih ministara i deljenje pojedinih resora.

Vučić je ranije najavio da će detaljno obavestiti koalicione partnere o ciljevima Vlade, među kojima su i vladavina prava i "briga o nezaštićenima". Sastanku nije prisustvovao lider URS, ministar Mlađan Dinkić.

Ministri srpske Vlade zadovoljni su svojim radom i kažu da se ne plaše rekonstrukcije.

Premijer Srbije je, gostujući u Utisku nedelje, rekao da će sigurno biti promene ministara i da će krajem predstojeće sedmice vladajuća koalicija pripremiti konačan predlog za rekonstrukciju vlade.

Ministarka energetike i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da nije bilo razgovora o tome da Aleksandar Vučić zameni
Ivicu Dačića na mestu premijera ali je dodala da bi ona želela da se to desi.

"Lično, ja želim da Vučić bude premijer, ne samo zato što je predsednik SNS, već i zbog njegovog rada i ugleda. Siguran sam da bi još više mogao da postigne sa pozicije predsednika (Vlade)", rekla je Zorana Mihajlović za Danas.

Mihajlović je izrazila nadu da će doći do suštinske rekonstrukcije Vlade Srbije ali je dodala da će to, pre svega, zavisiti od koalicionih partnera za koje je rekla da treba da budu "bar upola realni i kritični" koliko je SNS bio prema radu svojih ministara.

2024 © - Vesti online