Ponedeljak 15.07.2013.
14:31
Srna

Samardžić: Teraju Srbe da izađu na izbore

Slobodan Samardžić

Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić rekao je na konferenciji za novinare da Vlada Srbije to radi kako bi dobila datum za početak pregovora sa EU.

On je naveo da izlazak Srba na kosovske izbore predstavlja ključni uslov i ultimatum ne samo Berlina, nego i Brisela, kako bi Evropski savet u decembru dao "zeleno svetlo" za početak pregovora Srbije sa EU.

"Ta tiha kampanja postepeno postaje sve jača, a provode je neki vladini činovnici koji bi da rekonstruišu ili rebalansiraju svest Srba na Kosovu i Metohiji, koji ne priznaju prištinske institucije", naveo je Samardžić.

Prema njegovim rečima, šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nagovara ili ubeđuje Srbe da izađu na te izbore, objašnjavajući da će Srbija stati iza njih iako se o tehničkoj organizaciji tih izbora ne zna ništa.

Samardžić smatra da će u nastavku evropskih integracija pred Srbiju biti postavljeno i posebno poglavlje vezano za Kosovo i Metohiju, da uspostavi dobrosusedske odnose, da mu "kao stariji brat" ekonomski pomaže, što će voditi tome da Srbija ne sprečava učlanjenje Kosova u UN.

2024 © - Vesti online