Ponedeljak 15.07.2013.
09:37
mozzartsport.com

Napad na Fabregasa: Mojes nudi 40 miliona evra!

Treba mu dobar vezista: Dejvid Mojes
 

Vest da je Tijago Alkantara za 25 miliona evra dres Barselone zamenio opremom Bajerna silno je razočarala sve u Mančester junajtedu, ali Dejvid Mojes zna kako da vrati osmehe na lica navijača. Šef struke Crvenih đavola se, naime, namerio na doskorašnjeg Alkantarinog saigrača Seska Fabregasa!


Britanski Independent, koji spade u ozbiljnu štampu, tvrdi da je uprava Junajteda Mojesu već stavila na raspolaganje nekih 34 miliona funti, odnosno tek nešto ispod 40 miliona evra.


Naravno, veliko je pitanje da li će i toliki novac biti dovoljan da čelne ljude sa stadiona Kamp Nou ubedi da dozvole 26-godišnjem vezisti da se vrati u Premijer ligu. Podsetimo, Fabregas je celih osam godina proveo u dresu Arsenala, ali su navijači Tobdžija poslednjih sezona navikli da posmatraju svoje ljubimce kako blistaju u dresovima protivničkih klubova.


Mančester junajtedu je igrač takvog kova neophodan, s obzirom da će Rajan Gigs, sada u funkciji trenera/igrača, naredne sezone na terenu provoditi značajno manje vremena, Pol Skols se povukao, a još se ne zna kada će se Daren Flečer vratiti u tim.


Međutim, ima i jedna caka za koju se tek sada saznalo. Independent tvrdi da je prilikom Arsenalove prodaje Fabregasa u ugovor uvrštena i klauzula po kojoj londonski klub ima pravo preče kupovine. Što znači da će se, ako Barselona zaista i odluči da proda Fabregasa, prvi pitati baš Arsenal, a da će ostali moći da uđu u igru tek ako Tobdžije iz budžeta ne izvade 25 miliona funti (oko 29 miliona evra).

2024 © - Vesti online