Nedelja 28.02.2010.
11:07
Vestionline

Čučao u bari i slikao lavove

Odlučni fotograf je potrošio godinu dana svog života kako bi napravio pravu fotografiju lavova. Sve je pokušao, od pravljenja skrovišta do kopanja rupa u blizini pojila. Posle niza neuspešnih pokušaja, rešio je da se šćućuri u mutnu i prljavu baru na kojoj se porodica lavova svakodnevno napaja. To ga je koštalo nekoliko tropskih bolesti i niz neverovatnih fotografija koje su obišle svet.

Du Trua je započeo igru treniranja strpljenja u polu-čučećem položaju, do ramena prekriven prljavom vodom, koja je trajala 270 sati, odnosno po tri sata svakog dana. Za to vreme zaradio je malariju i nekoliko tropskih parazita.

Kada se zelen i sav iscrpljen pojavio u bolnici lekari su bili šokirani rezultatima analiza koje su mu uradili, najgorim koje su videli do tada. Pored smrtonosne malarije, jedna od najgorih stvari koja je fotografa zadesila je parazit u njegovom organizmu, koji je u međuvremenu toliko narastao da se videlo kako se kreće pod kožom na stopalu. Na njegovu sreću, savladao je i ovo stvorenje.

2024 © - Vesti online