Nedelja 14.07.2013.
20:52
kss.rs

EP (U20): Srbija završila na osmom mestu!

Dobro reprezentovale svoju zemlju: Košarkašice Srbije
 

Izabranice selektora Radenka Varagića u poslednjem meču na šampionatu poražene su u borbi za plasman od selekcije Slovačke koja je ključnu prednost stekla već u prvim minutima duela. Treba napomenuti da je naš mladi tim ponovo bio silno oslabljen neigranjem Nataše Kovačević, Aleksandre Stanaćev i Kristine Topuzović, koje će već početkom naredne nedelje biti sa U19 selekcijom na Svetskom prvenstvu u Litvaniji: Srbija U20 – Slovačka U20 56:68 (9:23, 14:15, 22:15, 11:15).


"Na ovom meču kao uostalom i na kompletnom šampionatu, devojke su pružile svoj trenutni maksimum, što je činjenica kojom moramo biti zadovojni. Možda smo mogli ostavriti i bolji rezultat da smo bili u kompletnom sastavu i da se kalendari Evropskog i Svetskog prvenstva nisu preklapali. Zbog toga, je na primer, selekcija Litvanije ispala iz „A“ divizije. Danas nismo mogli da računamo na Kovačević, Stanaćev i Topuzović, dok su Marković i Brajković igrale pod velikim bolovima. Devojke su pokazale na ovih devet mečeva da su talentovane, da imaju potencijal i kvalitet, kao i da se na njih može računati u budućnosti. Na kraju želeo bih da se zahvalim svim igračicama na odličnoj saradnji, kao i kompletnom Stručnom štabu i lekarskom timu na nesebičnoj podršci koju sam imao od prvog dana priprema", istakao je Radenko Varagić, selektor ženske U20 reperzentacije Srbije.


SRBIJA: Kovačević, Marinković 21, Stanaćev, Stanković 2, Marković 6, Topuzović, Stančić 8, Tošković, Mršić, Rajić 2, Brajković 7, Đorđević 10.

SLOVAČKA: Nedoriščikova 2, Ivančakova, Rusinakova, Slamova 16, Hruščakova 8, Polcerova, Orozova 15, Slezarikova, Balintova 13, Janoščikova 14, Fličkova, Čokova.

2024 © - Vesti online