Nedelja 14.07.2013.
17:20
Mozzartsport

Asistirao sinu, zaplakao i - završio karijeru!

Kakav otac, takav sin: Arijel i Tomasito Ortega
 

Fudbalska karijera Arijela Ortege zvanično je završena u noći između subote i nedelje kada je popularni Burito pred 60.000 vernih navijača River Plate na kultnom stadionu Monumental rekao zbogom.

Tamo gde je Ortega proživeo najlepše trenutke u karijeri, s obzirom da je, za razliku od Evrope, u Argentini imao i te kako uspeha i osvojio sedam titula (šest sa River Platom plus pehar Kupa Libertadores).

Na Starom kontinentu branio je boje Valensije, Sampdorije, Parme i Fenerbahčea, a u otadžbini je kratko igrao i za Njuels Old Bojs. Sa reprezentacijom Gaučosa učestvovao je na tri Mundijala, osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1996. godine, ali ni njegova generacija nije uspela da nesporni talenat Argentinaca pretoči u rezultate, iako je pucala od potencijala.

Oproštajni meč je sačekao taman toliko da Arijelov sin Tomasito napuni 12 godina i baš na asistenciju čuvenog oca postigne prvenac u dresu Rivera. Sve ostale velike zvezde ovaj trenutak je bacio u drugi plan, jer se u okorelim navijačima Milionera iz Buenos Ajresa probudila nada da će ih uskoro voditi neki novi Ortega. I sam Arijel je taj gol primio vrlo emotivno i nije mogao da sakrije suze.

2024 © - Vesti online