Nedelja 14.07.2013.
17:05
b92.net

Češka: Nečas priznao da je u vezi sa saradnicom

Nečas je podneo ostavku sredinom juna posle optužnice protiv njegove šefice osoblja, s još sedam visokopozicioniranih političara, uključujući vojne zvaničnike, političare i bivše poslanike, ali i Nečasovu suprugu.

U ljubavi sa bivšom saradnicom: Petr Nečas

''U vezi sam s Janom Nađovom. To je čvrsta veza koja ima budućnost. Definitivno je podržavam'', rekao je 48-godišnji bivši premijer u intervjuu za dnevnik Pravo.

Nađova se nalazi u pritvoru. Tužitelji smatraju da je 48-godišnja Nađova naložila vojsci da špijunira više ljudi, uključujući premijerovu suprugu Radku Nečasovu s kojom ima četvoro dece i od koje se upravo razvodi.

Takođe se sumnja da je trojici pobunjenih zastupnika iz Nečasove stranke ponudila zavidne pozicije ako podnesu ostavke. Pod istragom zbog navodnog podmićivanja zastupnika sada se našao i sam bivši premijer. Od parlamenta je zatraženo glasanje o ukidanju njegovog imuniteta.

Premijera srednjoevropske države od 10,5 miliona ljudi zamenio je Jiri Rusnok, bliski saveznik levo orijentisanog predsednika Miloša Zemana.

2024 © - Vesti online