Nedelja 14.07.2013.
15:14
Srna

Vulin: Srbi da dišu kao jedan

Vulin je rekao posle liturgije u manastiru Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu, kod Orahovca, da je ova svetinja ranije bila svedok velikog stradanja, a sada "velike obnove".

Poziva na zajedništvo: Aleksandar Vulin

"Kada kažem velike obnove ne mislim samo na kuće, već mislim na ljude. Puna porta u Zočištu govori da se Srbi obnavljaju i da obnavljaju svoj život", rekao je Vulin posle liturgije kojoj je prisustvovalo više stotina Srba i nekoliko poslanika u parlamentu Srbije.

On je konstatovao da mora doći do potpunog jedinstva ukoliko se računa na potpunu obnovu života Srba.

"Suština politike Vlade Srbije jeste da se obnovi život na Kosovu i Metohiji, a da bi došlo do toga mora se postići apsolutno jedinstvo među Srbima, političko, ekonomsko, duhovno i svako drugo", rekao je Vulin.

Vulin je poručio da Srbi moraju da "dišu kao jedan", jer oni i jesu jedan narod, a kako je rekao, isto tako moraju da budu jedinstveni sa Vladom Srbije, jer bez Vlade Srbije tu život neće biti moguć.

"Bez jedinstvene politike, pristupa i stava kada su bilo koja politička pitanja na dnevnom redu, mi nećemo moći da uradimo ono što smo počeli da radimo, a to je da stvorimo život Srbima na Kosovu i Metohiji u skladu sa njihovim potrebama i željama", rekao je Vulin I zaključio da je jedinstvo danas potrebnije nego što je bilo ikad.

Tokom boravka na Kosmetu Vulin će u Velikoj Hoči posetiti Dečansku vinicu, i kompleks manastira Visoki Dečani.

2024 © - Vesti online