Subota 13.07.2013.
12:37
Vesti

Mrđa slobodan u izboru novog kluba

Zahvalio se Sionu: Dragan Mrđa
 

Dragan Mrđa, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i kapiten novosadske Vojvodine, razišao se sa Sionom u kome je proveo protekle tri sezone.

To je dogovor 29-godišnjeg srpskog strelca i predsednika švajcarskog kluba Kristijana Konstantina.

"Dogovor između mene i Konstantina je ostvaren na obostrano zadovoljstvo. Želeo sam da imam potpunu slobodu u izboru novog kluba. Svakako će velika prednost biti to što sam slobodan igrač. Zahvalio bih se ljudima iz Siona na izvanrednoj saradnji u prethodnom periodu", rekao je Mrđa, koji je od 2010. godine postigao devet golova za ovaj klub.

Prethodne godine bile su turbulentne za Mrđu. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Vojvodine je duži period odsustvovao zbog povrede.

Posle oporavka, došlo je do nesuglasica sa tadašnjim trenerom Đenarom Gatuzom, zbog čega je srpski fudbaler prebačen u "B" tim, gde je postigao četiri gola na tri utakmice. U prvom timu je prethodne sezone odigrao pet prvenstvenih utakmica, dok je u Kupu Švajcarske imao po pogodak i asistenciju za samo 15 minuta provedenih u igri.

Dragan Mrđa je tokom dosadašnje karijere igrao za Crvenu zvezdu, Jedinstvo Ub (pozajmica), belgijski Lirs i Varegem, ruski Himki, Vojvodinu i švajcarski Sion.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 12 utakmica i postigao dva gola, oba na meču sa Japanom (3:0) u Osaku 2010. godine. 

2024 © - Vesti online