Subota 13.07.2013.
11:50
Sportski Žurnal, Mozzartsport

Vujošević: Put ka urušavanju Partizana

Plaši se za budućnost crno-belih: Duško Vujošević
 

Govorilo se da postoji mogućnost reprograma poreskog duga, ali račun Paritzana je od 13. juna blokiran i za sad nema naznaka da će se situacija na tom polju za crno-bele promeniti na bolje.

Klub iz Humske duguje oko 1,2 miliona evra (uključujući i kamate), a njegov trener Duško Vujošević kaže da strahuje da li ćedvanaestostruki uzastopni prvak države uopšte početi takmičenje naredne sezone.


"Situacija oko blokade žiro računa zbog neizmirenja poreskih obaveza kad je u pitanju Partizan ni u čemu nije izmenjena i ne zna se kad će biti. Klub je u ovom delikatnom periodu totalno blokran za bilo kakvu angažovanje i to će se sigurno dobro osetiti u sezoni koja predstoji, ako do nje dođe. Niko ne beži od toga da bi poreske obaveze trebalo da se ispune, ali normalno, bez kamata. I ne shvatam u čemu je problem da se dug reprogramira bez obezbeđivanja hipoteke, jer u slučaju neispunjavanja obaveza najlakše je ponovo staviti blokadu“, rekao je Vujošević Sportskom žurnalu.

On je dodao da se plaši za budućnost tima koji je minule sezone osvojio Jadransku ligu i odbranio titulu u Srbiji, baš zbog te nepovoljne finansijske situacije.


"Ovakav status kvo je put ka urušavanju Partizana. Jednostavno, prolaze dani bez ikakvih ideja i aktivnosti u smislu deblokade računa. Nema ni najava koje su bile pre blokade i pitanja od strane nekih sportskih prijatelja zašto se račun ne blokira, a pošto su oni informisani unapred, verovatno bi znali unapred i za deblokadu. Kako nema ni tih najava, nema ni perspektive. Stvarno ne znam čiji je interes da se jedan od najuspešnijih srpskih sportskih kolektiva uništi. I da li je baš Partizan primer gde mora da se poštuje svako slovo u zakonu, jer će u suprotnom da se poremeti sveopšte poštenje koje vlada u svim drugim slučajevima“, zaključio je Vujošević.

2024 © - Vesti online